Opslagstavlen

Rudolf Steiner-Skolens nye legeplads
    Vi kan med glæde oplyse alle, at vi på Rudolf Steiner-Skolen i Skanderborg har modtaget 97.000 kr. af Skøn Puljen i Skanderborg Kommune, til første del af en aktivitets- og legeplads. Det er vi yderst taknemmelige for.
    Rudolf Steiner-Skolen vil påbegynde arbejdet med at skabe en unik aktivitets- og legeplads i foråret 2017 og forventer at være færdig med første etape juni 2017.
    Legepladsen på Rudolf Steiner-Skolen er af ældre dato.
    Rudolf Steiner-Skolen i Skanderborg Kommune gør vision til virkelighed.
    Vi vil berige Skanderborg med en fortryllende, unik og oplevelsesrig aktivitets/legeplads, som er offentlig tilgængelig for alle borgere og kan bruges af både børn, unge og ældre.
    Skolen er placeret på et meget smukt naturskønt område. Legepladsen bliver etableret under hensyntagen til det omkringliggende miljø. Skolen har planlagt en ny indgang på Frueringsvej og er dermed genbo til Skanderborg Kommunes nye store arbejdssted.
    Aktivitets/legepladsen er en stor udgift for skolen og for at realisere vores projekt kræver det flere penge. Derfor er skolen i fuld gang med at søge fonde om flere midler.
    Legepladsen bliver opdelt i flere rum.  Den bliver udformet således, at borgeren kan gå på et stisystem, hvor man undervejs møder nye aha oplevelser. Der bliver noget til næsten alle sanser.
    Vi har selvfølgelig også tænkt at gøre den handicapvenlig.
    Vi planlægger følgende (ikke rangerede) aktiviteter, som opføres efterhånden som økonomien tillader det:

• En agilitybane opdelt med ”Walk and talk” pauser imellem og hvor børn og unge kan få en pause til ro og fordybelse.
    • En anlagt græsbane til bl.a. boldspil, et kravlenet eller edderkoppespind for dem der vil tættere på skyerne. Tårne.

• En gangbro med bakker. Midt i det hele vil der blive musikinstrumenter som alle kan spille på.
    • Bakker til at kælke og lege på, på alle tider af året.
    • En fitnesspark for unge og ældre.
    • En svævebane.
    • Der vil være smuk beplantning langs stien og siddepladser omkring legepladsen.
    • Et amfiteater med omkringliggende siddepladser, som alle kan bruge som samlingssted til leg og teater. Kun fantasien sætter grænser.

Legepladsen vil blive opført i etaper og første etape bliver opførelsen af amfiteatret samt bakkerne.
    Legepladsen gør det muligt, at være aktive sammen på en sjov måde der skaber glæde i hverdagen, både om dagen, aftenen og i weekenden.
    Borgere i Skanderborg Kommune kan mødes i det offentlige rum. De kan skabe venskaber (de betyder alt) i et socialt fællesskab på tværs af aldre og kulturer.
    Midt i hverdagens travlhed vil børn, unge og voksne kunne få et pusterum, en sanselig og fortryllende oplevelse.
    Børn, unge og hele familiers sundhed vil kunne blive styrket. De vil lege i det fri og nyde lyset og naturen. Mens de også kan opleve roen, og tid til snak og fordybelse.
    Håbet er at stimulere børns sociale udvikling gennem regellege, øge livsfærdigheder, kompetencer, udvikle deres matematiske og sproglige evner, at de får en større forståelse for naturen, og opnår en helhed mellem krop og sind.
    Sidst men ikke mindst er formålet, at styrke - udvikle - udfordre, børns motoriske grundformer som at krybe, gå, løbe, hoppe, koordination, bevægelse, balancere og gribe, og samtidig styrke deres trivsel, indlæringsevne, hastighed og udholdenhed.
    Skolen forventer at holde en indvielsesfest når aktivitets og legepladsen står færdig. Måske vil borgmesteren åbne den? Hvem ved - det bliver en festdag.
    Det er helt fantastisk, at skolen har fået mulighed for at gennemføre vores projekt med hjælp fra SKØN fonden, det er vi jublende glade for. Hjertelig TAK.
    Vi er overbevist om at rigtig mange andre borgere vil sætte pris på pladsen efterhånden som den bliver etableret.

Gitte Laursen den 07-08-2017
    10 gode grunde til at vælge Steinerskolen i Skanderborg.
    Gitte Laursen den 24-10-2016

Leve Helheden

Hvad fik de med fra Steinerskolerne, som var langtidsholdbart!
    Hvad mener Godi Keller tidl. Steinerseminarielærer – nu ”Pøbelprojektet” Oslo om uddannelse og om Steinerskoler!
    Hvad mener Steen Hildebrandt, professor ved CBS, om uddannelse og Steinerskoler!
    Hvad mener Andreas Schleicher, direktør for OECDs PISA-undersøgelser, om uddannelse og om Steinerskoler
    Prøv at bladre lidt i bogen!

Gitte Laursen den 03-12-2012